Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019
Έχουμε 102 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΠΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Α' ΕΠΑΛ

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
 

Οι κάτοχοι απολυτηρίου των ημερησίων ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές για την εισαγωγή τους σε Τμήματα και σε σχολές των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των ΑΣΤΕ, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας και των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ μπορούν να διεκδικήσουν εισαγωγή στα ΤΕΙ, τη ΑΣΠΑΙΤΕ, τις ΑΣΤΕ και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

 

 

 

 

 

 

Τα μαθήματα

 

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ: α. Οι υποψήφιοι των ημερήσιων εξετάζονται στα μαθήματα Γενικής Παιδείας «Μαθηματικά Ι» και «Νεοελληνική Γλώσσα» και σε δύο μαθήματα ειδικότητας ανάλογα με την ειδικότητα και τον τομέα αποφοίτησής τους. (Στον πίνακα αναφέρονται τα μαθήματα ειδικότητας στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑΛ και της Ομάδας Α και της Ομάδας Β.) β. Οι υποψήφιοι των εσπερινών θα εξετάζονται στα μαθήματα Γενικής «Μαθηματικά Ι» και «Νεοελληνική Γλώσσα».

 

ΕΙΔΙΚΑ: Για τις σχολές ή τμήματα που απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ πρέπει να εξεταστούν και σ' αυτά. Τα τμήματα αυτά είναι τα εξής:

  • Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου, Τουριστικών Επιχειρήσεων των ΤΕΙ και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης απαιτείται εξέταση σε μία μόνο από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική

  • Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Γραφιστικής, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων, Τεχν. Γραφ. Τεχνών, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Ανακαίνισης και αποκατάστασης Κτιρίων απαιτείται εξέταση και στα δύο ειδικά μαθήματα Ελεύθερο Σχέδιο και Γραμμικό Σχέδιο.

 

Τα μόρια

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ -ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ της ομάδας Α μπορούν να διεκδικήσουν εισαγωγή στις ανωτέρω σχολές, εφόσον έχουν πετύχει σύνολο μορίων, τουλάχιστον ίσο με το μισό του μέγιστου δυνατού. Για τον υπολογισμό των μορίων θα ισχύσουν οι εξής συντελεστές βαρύτητας κατά εξεταζόμενο μάθημα ως ακολούθως: για το μάθημα των Μαθηματικών συντελεστής 1,5, για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας συντελεστής 1,5, για το α μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5, για το β μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5, για το ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας συντελεστής 2, για το ειδικό μάθημα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο ο μέσος όρος με συντελεστή 2.

 

Το σύνολο των μορίων που λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή των εισαγομένων προκύπτει από το άθροισμα των γινομένων των βαθμών των ανωτέρω μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές. Βαθμός μαθήματος είναι το άθροισμα του βαθμού των δύο βαθμολογητών στην κλίμακα (1 - 100) ή το άθροισμα των δύο μεγαλύτερων βαθμών σε περίπτωση αναβαθμολόγησης, αν η διαφορά βαθμολογίας είναι μεγαλύτερη των δώδεκα (12) μονάδων. Προκειμένου για τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα, ο υποψήφιος πρέπει να έχει επιτύχει βαθμό στο κάθε ειδικό μάθημα τουλάχιστον το μισό της βαθμολογικής κλίμακας για να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής.

Νέα του φροντιστηρίου

Διαφήμιση
713644
ΣήμεραΣήμερα49
ΕχθέςΕχθές644
ΕβδομάδαΕβδομάδα49
ΜήναςΜήνας11360
ΣύνολοΣύνολο713644

booked.net